Gratis verzending vanaf € 50,- (Fietsen verzenden € 29,95)
Tot 14 dagen ruilen en retourneren
Fiets inruil mogelijk
Vragen? Bel 050 - 3114780

TACX NEO Smart T2800 Fietstrainer

Schrijf de eerste review over dit product

TACX NEO Smart T2800 Fietstrainer

Meer afbeeldingen

Interactieve direct-drive fietstrainer, krachtig, stil, natuurgetrouw fietsgevoel!

Niet meer leverbaar
Neem contact met ons op voor mogelijke alternatieven

Product omschrijving

De Tacx NEO Smart T2800 is een krachtige, intelligente en stille indoortrainer, waarbij je je fiets zonder achterwiel direct op de trainer monteert. Het is de eerste echte direct drive, er zit namelijk niet één fysieke overbrenging in. De wegsimulatie is zeer natuurgetrouw, er gaat geen kracht verloren. De krachtige motor kan een weerstand uitoefenen tot 2200 Watt en simuleert een helling realistisch tot 25%, tevens drijft hij aan in afdalingen. Dit alles leidt tot het meest natuurgetrouwe fietsgevoel, ook tijdens beklimmingen. Het uitblijven van een fysieke overbrenging zorgt er bovendien voor dat het een zeer stille trainer is, er is immers niets dat ratelt of langs elkaar wrijft. Tevens is kalibreren niet nodig en vindt er geen slijtage plaats. Zoals andere Smart trainers communiceert de NEO via ANT+ en Bluetooth Smart waardoor je hem snel en gemakkelijk koppelt aan de apps van Tacx. Het uitlezen van je prestatiegegevens is mogelijk op verschillende devices tegelijkertijd; zoals op je smartphone en fietscomputer of sporthorloge. De Tacx NEO Smart is geschikt voor gebruik met Zwift. Je hebt hier alleen een ANT+ dongle voor nodig. Op het moment dat de Tacx NEO Smart niet aan een smartphone, tablet of computer is gekoppeld dan gedraagt deze zich als een fluid trainer, dus progressief: hoe hoger je snelheid, hoe hoger de weerstand. Het is dus mogelijk om deze trainer “stand-alone” te gebruiken. De Tacx NEO beschikt tevens over “Plug in/Plug out technology”, hij is met en zonder stekker te gebruiken. Zonder stekker zal de trainer werken als een draadloze motorrem, aandrijven in afdalingen is dan niet mogelijk. De NEO kun je dus altijd en overal gebruiken, ook als je geen smartphone bij je hebt.

  • Software Tacx apps & apps van derden. PC software via upgrade.

 

  • Bediening Automatisch

 

  • Geschikt voor Zwift

 

  • Remtype Direct drive

 

  • Realistische hellingshoek 25% 1


Simulatie afdaling -5%


Max remvermogen (10 sec.) 2200 Watt

 

  • Massatraagheid 125 kg 2

 

  • Zie afbeelding voor geschikte cassettes.1 Bij lichaamsgewicht 75 kg

2 Vliegwieleffect: hoe hoger de waarde, hoe realistischer het fietsgevoel

      

Verbinden met Windows PC

Heb je een NEO Smart en wil je meer uit je trainingen halen dan mogelijk is met de apps van Tacx? Dan bestaat de mogelijkheid om de trainer te koppelen aan je computer. Op die manier kun je trainen met de Tacx Trainer Software 4, Advanced. Het regelen van de weerstand en uitlezen van je prestatiegegevens gebeurt dan via je computer in plaats van je tablet of smartphone. Je kunt bijvoorbeeld langere video’s rijden, uitgevoerd in HD of Blu-Ray kwaliteit, en wanneer de hellingshoek verandert wordt de weerstand hierop aangepast. Om de NEO Smart te koppelen aan je Windows PC heb je de Upgrade Smart nodig. In dit pakket zit de Tacx Trainer software 4, Advanced, een bedieningskastje voor op je stuur en de ANT+ Antenna.
Direct Drive

Het innovatieve werkingsprincipe is de puurste vorm van direct drive technologie. Om de power efficiëntie van trapper tot motor te optimaliseren zijn namelijk alle fysieke overbrengingen; zoals een riem, rolletje of wiel, weggelaten. Je ‘power flow’ wordt nergens onderbroken waardoor er geen vermogen of kracht verloren gaat. De remkracht wordt dynamisch geregeld door een virtueel vliegwiel. Dit houdt in dat de weerstand voortdurend wordt berekend en bijgesteld om natuurlijk weggedrag te simuleren. Waar andere trainers een fysiek vliegwiel bevatten om over het dode punt heen komen, voorspelt de NEO aan hand van berekeningen de fietsbeweging en simuleert zo een vliegwiel. De NEO bevat FAST technologie wat betekend dat die 1000 keer per seconden berekeningen uitvoert om je beweging te kunnen voorspellen. Het virtuele vliegwiel veroorzaakt een variabel inertia-effect waardoor de fietsbeweging van iedere renner met een bepaald gewicht (tot 125kg) natuurgetrouw gesimuleerd kan worden. Bij het berekenen van de benodigde remweerstand worden alle natuurkundige formules waarmee een wielrenner op de weg te maken krijgt, toegepast om tot een natuurgetrouwe situatie te komen. Zoals de luchtweerstand, rolweerstand, stijgingspercentage, gewicht, luchtdruk, windsnelheid, temperatuur, hoogte, massatraagheid en remeigenschappen spelen allemaal een rol en worden honderden keren per seconde opnieuw berekend om een realistisch gevoel te bereiken.De direct drive is voorzien van een LED lamp die van kleur verandert op het ritme van je vermogen. Lever je meer vermogen, dan wordt die rood. Fiets je met een laag vermogen, dan is die blauw. De cadans wordt gemeten zonder cadanssensor. Zoals hierboven vermeld voert de NEO 1000x per seconde metingen uit om de fietsbeweging te voorspellen. Aan hand van de sinus-vorm van de fietsbeweging wordt de cadans en het vermogen bepaald.


 

Een Tacx Smart trainer kun je koppelen via ANT+ of Bluetooth® Smart aan je smartphone, tablet of computer om gebruik te maken van onze van software en apps of die van anderen. Ook kun je hem stand-alone gebruiken, zonder de trainer aan een device te koppelen. Je kunt dus zelf kiezen welke software je wilt gebruiken voor je indoor fietstraining. Met de Tacx software en apps kan je bijvoorbeeld trainen op hartslag, hellingshoek en vermogen, bekende routes en wedstrijden rijden, of online racen tegen andere renners. Sinds juni 2015 zijn alle Tacx trainers open. Hierdoor kun je naast het uitlezen van de snelheid, cadans en het vermogen, nu ook de weerstand van de Smart trainers regelen met andere software zoals Zwift, Trainer Road, Kinomap en Bkool.
Op de NEO zit een universele EDCO Multysis body waar iedere Shimano en SRAM cassette op past, en meeste Campagnolo cassettes. Of het past hangt af van het aantal uitsparingen aan de binnenkant van de cassette. Campagnolo cassettes met 8 uitsparingen passen helaas niet op deze body. Let op: om je cassette op de NEO te zetten heb je een Campagnolo cassette afnemer. Het is niet mogelijk om de EDCO lockring vast te zetten met een Shimano of SRAM cassette afnemer.

Specificaties

Merk TACX
Modeljaar 2018
Soort rem Elektromotorrem
Soort trainer
i

Basistrainers
Deze ‘stand-alone’ trainers zijn te gebruiken zonder netstroom. Ze hebben minder functionaliteiten, bijvoorbeeld geen mogelijkheden om je trainingswaarden te meten, maar zijn daarentegen wel laaggeprijsd. Basistrainers worden veel gebruikt voor de warming-up.

Interactieve (Smart) trainers
Deze trainers kun je koppelen aan een PC, smartphone of tablet. Hiermee kun je serieus trainen of toeren in een virtuele wereld. Je kunt je snelheid, hartslag en andere trainingswaarden aflezen, in een virtuele wereld je favoriete route rijden of racen tegen anderen (afhankelijk van de gebruikte trainer). De gebruikte (motor)remsystemen geven een realistischer fietsgevoel dan bij de basistrainers.


Direct Drive trainers
Bij dit type trainer heb je geen achterwiel nodig. Je plaats je fiets zonder achterwiel rechtstreeks op de trainer.

Direct Drive, Interactieve (Smart) trainers

Goede alternatieven

Wat zeggen andere klanten over dit product?

Schrijf je eigen review
  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Beoordeling
  Laden...