Gewijzigde openingstijden: Op zaterdag 24 en 31 december zijn wij om 16.00 uur gesloten.
Gratis verzending vanaf € 50,- (Fietsen verzenden vanaf € 39,95)
Tot 14 dagen ruilen en retourneren
Fiets inruil mogelijk
Vragen? Bel 050 - 3114780

Regenjas kinderen

2 artikel(en)

per pagina

  • Normale prijs: € 50,00

    € 35,00

  • € 40,00

2 artikel(en)

per pagina

LEKKER TRAINEN IN EEN REGENJAS?

Kan dat eigenlijk wel?

Voor de meesten onder ons geen aantrekkelijk vooruitzicht, je (duur)training of je vaste ritje met de club afwerken in de regen..
Wie heeft er niet wel eens, helemaal aangekleed en met de fiets al in de hand, op buienradar staan turen of die bui echt niet bijna voorbij is? En als dat niet het geval is, wat doe je dan? Toch gaan? terwijl je weet dat je heel koud en nat gaat worden en dat je spieren bij thuiskomst aanvoelen alsof je beter niet had kunnen gaan? Of blijf je thuis?, maar dan moet je, zónder dat je gefietst hebt, je weer gaan omkleden; je fietskleding ongebruikt uit trekken, is dat niet een van de ergste dingen die er is??

En een keer een training overslaan vanwege slecht weer is één ding, maar wat als de voorspellingen ronduit slecht zijn voor het evenement waar je al maanden voor staat ingeschreven? De datum al maanden omcirkeld in je agenda, veel getraind, hotelletje al geboekt, dus niet gaan is gewoon geen optie, maar de toertochten van de bekende voorjaarsklassiekers en ook de Friese Fiets Elfstedentocht geven nu eenmaal geen goed-weer-garantie af.

Wat doe je dan?

Het antwoord op bovenstaande dilemma’s? “Gun jezelf écht goede regenkleding!”

Een goede regenjas maakt het verschil

De ene regenjas is de andere niet. Veel mensen denken bij regenjassen voor op de fiets aan wijde fladderende jacks die misschien de regen wel even tegenhouden, maar waarin je het zó benauwd krijgt en zó gaat zweten dat je na een half uurtje alsnog helemaal nat bent en het daardoor koud krijgt. Zulke regenjassen zijn nog steeds wel te vinden, maar gelukkig zien we de laatste jaren ook een enorme ontwikkeling op het gebied van sportieve fiets regenjacks.

Grote fietskledingmerken werken tegenwoordig intensief samen met profteams in het wielrennen en het mountainbiken en uit deze samenwerking zijn de laatste jaren hele innovatieve oplossingen ontstaan om de profs in staat te stellen hun trainingen optimaal af te werken, óók wanneer het regent.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de revolutionaire Castelli Gabba jersey; een winddicht en waterafstotend wielershirt; tegenwoordig heeft elk zichzelf respecterend fietskledingmerk een dergelijk kledingstuk in de collectie, maar de oorspronkelijke Gabba is in 2009 ontstaan vanuit de samenwerking tussen Castelli en het Cervélo Test Team waarvan Castelli destijds de kledingsponsor was.
Combineer je Gabba, van welk merk dan ook, met een bijpassende waterafstotende fietsbroek (lang of kort) en accessoires zoals waterafstotende armwarmers, beenwarmers, handschoenen en overschoenen, met als toppunt een waterafstotend klakske (wieler pet) en het hollandse najaars- en voorjaarsweer houdt jou niet meer tegen!

Voor die dagen dat waterafstotend alleen niet voldoende is hebben wij in onze collectie ook volledig waterdichte jassen die zo goed ademen dat ze je prima in staat stellen je geplande training af te werken, hoe hard het ook regent. Sinds kort voeren we ook het merk Gore Bike Wear met regenkleding gemaakt van Gore-Tex. Gore-Tex vertegenwoordigt samen met eVent (het materiaal wat Castelli gebruikt in hun meer recent, in samenwerking met team Garmin, ontwikkelde regenkledinglijn) de absolute top als het gaat om waterdichtheid gecombineerd met een goed ademend vermogen.

Met écht goede regenkleding aan is het niet alleen niet meer zo erg om in de regen te fietsen, maar blijkt fietsen in de regen zelfs voordelen te hebben!

- Het is lekker rustig op de weg en op het fietspad (tenminste zolang niet iedereen dit stukje gelezen heeft).
- Het heeft iets heroïsch om de elementen te trotseren en er ondanks wind en (harde) regen tóch met de fiets op uit te gaan.
- Het geeft een mentale boost om te bedenken dat jij er wel op uit bent gegaan; of het nu een wedstrijd is of niet, je hebt vandaag sowieso gewonnen van al die mensen die thuis zijn gebleven vanwege een beetje regen.
- De voldoening ná je training is met gemak twee keer zo groot als na een gewone ‘droge’ training.

Wat maakt een goed regenjack?

Een goede regenjas is waterdicht, dat betekent gemaakt van een waterdicht materiaal en met getapete naden. Naast waterdichtheid is ook het ademend vermogen van het materiaal belangrijk; een goede regenjas moet voldoende transpiratievocht naar buiten kunnen transporteren, zodat jij droog en comfortabel kunt fietsen. Als laatste is natuurlijk ook de pasvorm van je regenjas heel belangrijk, een goede regenjas zit mooi aangesloten. Heb jij (en wil je ook absoluut) géén spatbord op je fiets? Kies dan voor een regenjack met extra lange achterkant. Zo heb je nooit last van een natte achterkant door opspattend regenwater.

Voor de volledigheid; een windjack is niet waterdicht en daarom geen goed regenjack! De meeste windjacks zijn op zijn best beetje waterafstotend en in een licht buitje bieden ze wel even bescherming, maar wil je echt droog blijven, dan is een echte regenjas altijd de beste optie.

Wat voor jou de beste regenjas is hangt natuurlijk af van de eisen die jij aan een regenjack stelt en van de weersomstandigheden waarin je het het meest zult gebruiken.

Verwacht jij een regenjas veel te gebruiken, omdat je geen training kunt of wilt overslaan? Of stel je aan je materiaal net zulke hoge eisen als aan jezelf? Doe jezelf dan een plezier en investeer in een écht goede regenjas. Een volledig waterdichte jas die ook nog heel goed ademt is helaas niet goedkoop; aan de gebruikte materialen voor een dergelijke jas hangt nu een keer een behoorlijk prijskaartje, dus kun je daar geen goedkope jas van maken, maar een goede regenjas betaalt zich dubbel en dwars terug. Hoe droger en dus warmer je blijft tijdens het fietsen, hoe meer rendement je van je trainingen hebt.
Om een optimale pasvorm te bereiken zijn er in deze regenjassen vaak rekbare delen geplaatst, zo weet je zeker dat de jas je niet belemmert in je bewegingen, maar wel altijd perfect aansluit, wat je er ook onder draagt. Met een dergelijke regenjas ben je dus zowel zomers als ’s winters goed beschermd.

Heb je je ingeschreven en voorbereid op een marathon of voorjaarsklassieker waarvoor regen wordt voorspeld maar fiets je normaal gesproken eigenlijk nooit in de regen? Het lijkt misschien wat overdreven om voor die ene dag een regenjas te kopen, maar niets is minder waar. Je hebt je regenjas immers niet alleen die ene dag, maar ook nog heel lang daarna en wanneer je eenmaal een regenjas hebt zal het je verbazen hoe vaak je er nog plezier van zult hebben.
Daarnaast betaalt een goede waterdichte jas zich tijdens het evenement ook al terug, zelfs als het alleen het eerste uur van je tocht zou regenen. Wanneer je volledig verregend en daardoor verkleumd bent, is het lastiger om de rest van de tocht een beetje goed te volbrengen, dan wanneer je, dankzij een goed regenjack, droog en warm bent gebleven. Niet alleen is het een stuk minder leuk wanneer je zo koud bent, er zijn zat verhalen van mensen die half onderkoeld de tocht hebben moeten staken, daar heb je dan al die tijd voor getraind..

Investeren in een regenjas is dus zeker de moeite waard!

Wij hebben in onze collectie al voor €80,00 regenjassen die volledig waterdicht zijn en goed ademen! In de praktijk ligt de drempel om geld uit te geven aan een regenjas voor veel mensen nogal hoog. Wat wij vaak zien bij ons in de winkel is dat veel mensen redelijk gemakkelijk €80,00 neertellen voor een zomers wielershirt met korte mouwen, maar dat men diezelfde €80,00 voor een regenjas al snel te veel vindt. Eigenlijk best een beetje vreemd, want een regenjas is vaak gemaakt van meer en technisch hoogwaardiger materiaal dan een gemiddeld wielershirt , bovendien vergroot je, met een goede regenjas in je fietsgarderobe, je aantal mogelijke trainingsuren aanzienlijk, in elk geval meer dan met nog een wielershirtje!

Tenslotte, een regenjas zul je vooral dragen wanneer het weer niet al te helder is, koop daarom een regenjas in een opvallende kleur, zo ben je beter zichtbaar en dus beter beschermd in het verkeer!

Wat draag je onder je regenjas?

Trek niet te veel kleding aan onder je regenjas! Vergeet niet dat je regenjas een extra laag is die je aantrekt, hij beschermt je niet alleen tegen de regen, maar houdt ook de wind buiten en houdt je daardoor ook al warm. Je regenjas draag je dus idealiter als buitenste laag, in plaats van je windstopper en niet als extra laag er overheen.
Een veel gemaakte fout is dat mensen veel te veel kleding onder hun regenjack dragen, daardoor krijgen ze het te warm en gaan zo veel transpireren dat zelfs het best ademende materiaal dit niet meer kan verwerken.

  Laden...