Gewijzigde openingstijden: Op zaterdag 24 en 31 december zijn wij om 16.00 uur gesloten.
Gratis verzending vanaf € 50,- (Fietsen verzenden vanaf € 39,95)
Tot 14 dagen ruilen en retourneren
Fiets inruil mogelijk
Vragen? Bel 050 - 3114780

Wielershirt kinderen

13 artikel(en)

per pagina

 • Normale prijs: € 50,00

  € 30,00

 • Normale prijs: € 39,90

  € 23,94

 • Normale prijs: € 41,90

  € 33,52

 • Normale prijs: € 41,90

  € 33,52

 • Vanaf:

  Normale prijs: € 55,00

  € 38,50

 • € 44,95
 • € 44,95
 • € 50,00
 • € 65,00
 • Normale prijs: € 55,00

  € 44,00

 • € 41,90
 • Normale prijs: € 60,00

  € 54,00

 • € 44,95

13 artikel(en)

per pagina

WIELERSHIRTS VOOR KINDEREN

Waarom een speciaal kinderfietsshirt?

Wanneer je als volwassene uit ervaring weet dat niks zo lekker fietst als een wielershirt, dan gun je dat je kleine fietsmaatje natuurlijk ook.

Net als bij volwassenen zijn het bij kinderen ook drie dingen die vooral maken dat een wielershirt veel prettiger fietst dan een gewoon shirt; namelijk materiaal, pasvorm én natuurlijk de zakjes achterop!

Voor kleine kinderen die eigenlijk alleen onder begeleiding van een volwassene fietsen zijn zakjes achterop het shirt misschien niet persé noodzakelijk om veel in te vervoeren, maar zulke zakjes maken wel het verschil tussen of je een echte wielrenner bent of niet…Daarom zijn zakjes achterop je shirt zijn wel degelijk heel belangrijk, ook voor de allerkleinsten!

Droog blijven is voor kleine fietsers misschien nog wel belangrijker dan voor grote fietsers; daarom zijn alle kinderfietsshirts in onze uitgebreide collectie gemaakt van sneldrogend en licht (gewicht) materiaal.

Omdat kinderen nog doorgroeien zijn zult u een kinderfietsshirtje misschien liever een beetje ‘op de groei’ kopen, daar hebben wij alle begrip voor en dat is op zich ook geen probleem. Voor veel kinderen geeft het niet wanneer een wielershirtje wat wijder zit; al zullen fanatieke kleine wedstrijdrenners dit niet met mij eens zijn.

Het is wel verstandig om bij het kopen van een kinderfietsshirt ‘op de groei’ even goed op de lengte te letten. De voorkant van kinderfietsshirts is, net als bij volwassenen, vaak korter dan de achterkant, hierdoor kan een shirtje, van de voorkant bekeken, er wat klein en kort uitzien. Net als volwassenen zitten kleine fietsers ook vaak iets voorovergebogen op de fiets, dus hoeft het shirt aan de voorkant niet heel lang te zijn, terwijl een te lange achterkant van een fietsshirt tijdens het fietsen heel vervelend kan zijn. Bij obstakels bij het mountainbiken of sprintjes op de racefiets zullen ook kinderen vaak op de pedalen willen gaan staan en dan is het heel vervelend, en soms zelfs gevaarlijk, wanneer je met je lange shirt aan je zadel blijft hangen. Daarnaast is een te lang shirt ook oncomfortabel wanneer uw kleine graag het nodige in de achterzakjes van zijn of haar shirt draagt; bij een te lang shirt zal de inhoud tijdens het fietsen hinderlijk op de rug van uw kleine fietser heen en weer stuiteren.

Let daarom bij aanschaf van een kinderfietsshirt even extra op de lengte van het shirt en laat, bij twijfel, uw kleine renner even de fietshouding aannemen om te checken dat het gekozen shirt niet gevaarlijk of hinderlijk lang is.

Is er verschil in jongensfietsshirts en meisjesfietsshirts?

Er wordt technisch gezien, dus op het gebied van materiaal en pasvorm, géén onderscheid gemaakt tussen fietsshirts voor jongens en fietsshirts voor meisjes en ditzelfde geldt voor kinderfietsbroekjes.

Natuurlijk is er veel verschil in kleur en design. Zo hebben wij fietsshirtjes in onze collectie die vooral meisjes leuk zullen vinden en zijn er evenzoveel kinderfietsshirts die eerder bij jongens in de smaak zullen vallen, maar, wanneer we de kleurtjes buiten beschouwing laten, zijn ze eigenlijk hetzelfde. Heeft uw kind dus bij ons een setje kinderfietskleding (in de juiste maat) gevonden, dan mag u er van uit gaan dat dit prima zal voldoen, of u nu een kleine Marianne Vos of een Petertje Sagan hebt.

  Laden...