Gewijzigde openingstijden: Op zaterdag 24 en 31 december zijn wij om 16.00 uur gesloten.
Gratis verzending vanaf € 50,- (Fietsen verzenden vanaf € 39,95)
Tot 14 dagen ruilen en retourneren
Fiets inruil mogelijk
Vragen? Bel 050 - 3114780

Fietsbroek kinderen

7 artikel(en)

per pagina

 • Vanaf:

  Normale prijs: € 50,00

  € 37,50

 • € 49,95
 • Normale prijs: € 60,00

  € 36,00

 • Vanaf:

  Normale prijs: € 60,00

  € 36,00

 • € 50,00
 • Vanaf:

  Normale prijs: € 45,00

  € 33,75

 • € 45,00

7 artikel(en)

per pagina

FIETSBROEK KIND

Net als volwassenen kunnen ook kinderen last krijgen van zadelpijn wanneer ze wat langere stukken fietsen. Net als bij volwassenen, kan ook bij kinderen een fietsbroek zadelpijn aanmerkelijk verminderen of zelfs voorkomen. Wanneer je kind graag en veel fietst is het dus zeker een goed plan om hem of haar een plezier te doen met een heuse kinderfietsbroek.
Wanneer je met je kinderen op fietsvakantie gaat is een kinder fietsbroek ook zeker aan te raden, ook wanneer je kind normaal gesproken probleemloos een paar uur achter elkaar zonder fietsbroekje rond rijdt. Tijdens een fietsvakantie zit je immers niet een paar uur, maar elke dag een behoorlijke tijd in het zadel en dat kan, óók voor kinderen, snel pijnlijk worden in een gewone broek.

Een bijkomend voordeel van fietsbroekjes tijdens een fietsvakantie is dat ze erg snel droog zijn; wanneer je zo’n broekje bij aankomst, bijvoorbeeld op de camping, direct wast, kan het meestal de volgende ochtend zo weer droog aan worden getrokken.

Waarom een speciale kinderfietsbroek?

Een kinderfietsbroek is veel meer dan alleen een heel kleine fietsbroek. Een speciale fietsbroek voor kinderen verschilt net zoveel van een fietsbroek voor volwassenen als een herenfietsbroek verschilt van een damesfietsbroek.

Er zijn natuurlijk ook overeenkomsten tussen fietsbroeken voor volwassenen en kinderfietsbroeken. Om daarmee te beginnen; fietsbroeken voor kinderen zijn gemaakt van dezelfde materialen als je eigen fietsbroek. Zowel de lycra stof van het broekje zelf áls het materiaal waarvan de zeem is gemaakt drogen snel. Hierdoor blijft de huid en in het bijzonder de huid van het zitvlak, zo droog mogelijk; dat is belangrijk omdat een droge huid minder snel geïrriteerd zal raken. Daarnaast is, ook om huidirritatie te voorkomen, de toplaag van de zeem zo zacht mogelijk gehouden zodat deze niet schuurt op de huid.

Dan nu de verschillen; het belangrijkste verschil tussen fietsbroeken voor volwassenen en kinderfietsbroeken wordt gevormd door de zeem; in kinderfietsbroeken vind je zemen voor kinderen, deze zijn anders dan zemen voor volwassenen.

Omdat kinderen lichter en smaller zijn dan volwassenen, kunnen zij toe met een smallere en dunnere zeem; de zitbotten zitten nog niet zo ver van elkaar, dus een smaller zeem ondersteunt meer dan voldoende, verder oefenen kinderen door hun geringere gewicht minder druk uit op het zadel, daardoor biedt een wat dunner zeem kinderen ook al voldoende comfort.

Wanneer kinderen een fietsbroek voor volwassenen aan zouden trekken, levert dit juist vaak zitproblemen op. Zoals gezegd is het bekken van kinderen veel smaller dan dat van volwassenen; een zeem voor volwassenen is daardoor voor kinderen te breed, omdat er minder ruimte tussen de benen is, zal een te brede zeem dubbel gaan zitten zodat er een soort ribbels ontstaan die druk geven op plekken waar dat niet gewenst is. Een te brede zeem veroorzaakt dus eerder zadelpijn dan dat het dat voorkomt. Datzelfde geldt ook voor een te dikke zeem, ook daarvoor is vaak niet genoeg ruimte, met dezelfde problemen als hierboven beschreven tot gevolg.

Ook de pasvorm van kinderfietsbroeken verschilt van die van fietsbroeken voor volwassenen.
Kinderfietsbroeken hebben vaak een wat ‘rechter’ model, omdat het figuur van de meeste kinderen ook nogal recht is; er is meestal nog geen sprake van een duidelijke taille of heupen. Net als mannelijke wielrenners zouden kinderen daarom eigenlijk het beste fietsbroeken met bretels kunnen dragen, zodat de broek goed blijft zitten en de zeem niet kan gaan schuiven. Helaas is het in de praktijk vaak zo dat de bretels al snel te kort worden, terwijl de broek verder nog prima past. Daarom kiezen de meeste ouders in de praktijk liever een fietsshort (zonder bretels) voor hun kinderen. Fiets je kind echter heel veel, zoveel dat het na één seizoen een nieuwe fietsbroek nodig heeft omdat de stof van de broek bijna is versleten, kies dan zeker voor een broekje met bretels.
Heeft je kind een fietsshort (zonder bretels) en zakt deze toch wel heel erg af, overweeg dan eventueel een paar losse bretels aan te schaffen om het fietsbroekje daarmee op zijn plaats te houden.

Hoewel je soms, op basis van kleur, misschien anders zou denken, wordt er geen onderscheid gemaakt tussen jongens fietsbroeken en meisjesfietsbroeken. Alle kinderbroeken, of ze nu roze of rood of lichtblauw zijn hebben in principe dezelfde pasvorm en dezelfde soorten, unisex, zeempjes.

Als je kind geen strakke fietsbroek aan wil..

Ben je bang dat een strak fietsbroekje op bezwaren stuit, dan hebben we voor de jonge fietsertjes ook baggy shorts. Baggy shorts lijken net op gewone korte broeken, maar dan met voldoende ruimte om er een, meestal bijgeleverd, onderbroekje met een zeem onder te dragen. Zo geef je je kind wel het comfort van een fietsbroekje, maar hoeven ze niet ‘zo’n strak ding’ aan. Deze kinderfietsonderbroeken zijn natuurlijk net zo snel droog als gewone kinderfietsbroeken.

  Laden...