Gewijzigde openingstijden: Op zaterdag 24 en 31 december zijn wij om 16.00 uur gesloten.
Gratis verzending vanaf € 50,- (Fietsen verzenden vanaf € 39,95)
Tot 14 dagen ruilen en retourneren
Fiets inruil mogelijk
Vragen? Bel 050 - 3114780

Winterschoenen

FIETS WINTERSCHOENEN

Winterschoenen zijn dicht en houden de kou en het vocht heel goed buiten. Afhankelijk van het gebruikte materiaal ademt de ene winterschoen beter dan de andere.

 

11 artikel(en)

per pagina

 • € 299,99
 • € 249,99
 • Vanaf: € 220,00
 • € 320,00
 • € 270,00
 • Vanaf:

  Normale prijs: € 250,00

  € 200,00

 • € 299,99
 • € 219,99
 • Vanaf:

  Normale prijs: € 320,00

  € 269,97

 • € 240,00
 • Normale prijs: € 199,90

  € 169,95

11 artikel(en)

per pagina

WINTERSCHOENEN

Als het koud en nat is in het bos of op de weg hoef je echt niet binnen te blijven zitten, maar kun je er prima met je mountainbike of racefiets op uit, mits je je kleding aan de (weers)omstandigheden aanpast. Met een warm fietsjack en een lange fietsbroek  al dan niet waterafstotend, ben je al een eind op weg, zolang je tenminste niet vergeet je voeten tegen de elementen te beschermen, want met koude en/of natte voeten koel je snel af.
Gelukkig is er aan koude voeten veel te doen, wanneer je eens goed kijkt naar je fietsschoenen is dat vaak snel duidelijk; de gemiddelde fietsschoen is een mooi-weer-schoen met lekker veel ventilatie. Heerlijk in de zomer, minder leuk in de herfst en winter, maar met een paar goede winterschoenen houdt je de kou, wind en regen gelukkig goed tegen. 
Winterschoenen zijn dicht en houden de kou en het vocht heel goed buiten. Afhankelijk van het gebruikte materiaal ademt de ene winterschoen beter dan de andere.

Overschoenen of winterschoenen?

Je kunt natuurlijk ook met een paar goede overschoenen er voor zorgen dat wind en regen geen vat meer op je voeten hebben. Combineer dit met een paar goede winter-fietssokken voor extra isolatie en ’s winters fietsen wordt een plezier!

Tenzij je met je racefiets of mountainbike alleen met mooi weer en droge omstandigheden op de weg fietst weet je waarschijnlijk wel dat je materiaal bij slecht weer, natte wegen met pekel, of bij mountainbiken in de modder meer te lijden heeft en dus sneller verslijt. Helaas geldt dit niet alleen voor bijvoorbeeld je ketting of je remblokken, maar ook voor overschoenen.
Het is voor de meeste wielrenners en nog vaker mountainbikers eerder regel dan uitzondering om elk seizoen een paar nieuwe overschoenen aan te schaffen. Herken je jezelf hierin, of redt je het zelfs niet met één paar per seizoen? Denk dan eens serieus na over een paar speciale winterschoenen. Toegegeven, het is even een aanschaf, maar je krijgt er ook heel veel voor terug, daarom hieronder even de voordelen van winterschoenen op een rijtje:

- Winterschoenen zijn waterdicht, ook aan de onderzijde, dus je krijgt ook geen natte voeten wanneer je in een plas even met een voetje aan de grond moet!
- Een belangrijke oorzaak voor koude voeten is een verminderde doorbloeding van de voeten, dankzij de ruimere pasvorm zul je daar met een fiets winterschoen minder snel last van hebben.
- Winterschoenen zijn veel gemakkelijker (én dus sneller) aan te trekken dan de combinatie fietsschoenen + overschoenen.
- Door in de herfst en ’s winters voor winterschoenen te kiezen, zul je zien dat je ‘gewone’ fietsschoenen veel langer mee gaan.
- Je hoeft niet meer elk jaar een paar (of meer) nieuwe overschoenen te kopen, zodat winterschoenen zich sneller terugverdienen dan je misschien denkt.

Ook belangrijk is het om even na te denken over de goede maat wanneer je je winterschoenen gaat gebruiken. 
Waarschijnlijk wil je ’s winters wel wat dikkere fietssokken aan en kan het fijn zijn wanneer je wat extra ruimte hebt in je schoen. Een strakker zittende schoen kan bovendien een nadelig effect hebben op de doorbloeding van je voet, in de winter kan dit er de oorzaak van zijn dat je met twee ijsklompjes in je schoenen rondrijdt. Wanneer je je schoenen met dikkere sokken wilt dragen, neem deze sokken dan ook even mee wanneer je in de winkel schoenen komt uitzoeken.

  Laden...