Gewijzigde openingstijden: Op zaterdag 24 en 31 december zijn wij om 16.00 uur gesloten.
Gratis verzending vanaf € 50,- (Fietsen verzenden vanaf € 39,95)
Tot 14 dagen ruilen en retourneren
Fiets inruil mogelijk
Vragen? Bel 050 - 3114780

Vest dames

Bij Belga Fietsen hebben we een enorm uitgebreid assortiment dames windjacks of windblockers voor beginners en gevorderden.

Klik op 'meer lezen' als je hulp nodig hebt bij je keuze.

 

14 artikel(en)

per pagina

 • Normale prijs: € 100,00

  € 65,00

 • € 85,00
 • € 65,00
 • € 100,00
 • Vanaf:

  Normale prijs: € 75,00

  € 63,75

 • Vanaf:

  Normale prijs: € 65,00

  € 55,25

 • Vanaf:

  Normale prijs: € 79,90

  € 39,95

 • € 70,00
 • Vanaf:

  Normale prijs: € 99,98

  € 84,98

 • Vanaf:

  Normale prijs: € 50,00

  € 35,00

 • € 60,00
 • € 85,00
 • € 80,00
 • € 60,00

14 artikel(en)

per pagina

WINDBREAKERS EN VESTEN

Windbreaker of vest?

Windbreaker

Met een windbreaker, ook wel windjack genoemd, wordt doorgaans een dun winddicht fietsjack bedoeld. Windbreakers zijn, zoals de naam al zegt, bedoeld om je te beschermen tegen de koude rijwind. Je draagt een windbreaker dan ook altijd als buitenste laag met in ieder geval een thermoshirt of ondershirt er onder, bij wat kouder weer eventueel aangevuld met een wielershirt lange – of korte mouw. Dankzij het dunne materiaal kun je een windbreaker vaak opvouwen tot een heel klein pakketje, zodat het gemakkelijk in de achterzak van je wielershirt past wanneer je het even niet nodig hebt. Veel merken leveren bij hun windbreaker een klein zakje waar het jasje in past, zodat het nog gemakkelijker mee te nemen is.

De meeste windbreakers zijn volledig van winddicht materiaal gemaakt, maar je ziet ze af en toe ook wel met een achterkant van niet winddichte stof.

Vest

Een vest, of, meer volledig, windvest is eigenlijk gewoon een windbreaker zonder mouwen. Het is een bodywarmer voor op de fiets. Een windvest beschermt je body, daar transpireer je vaak het meest, tegen de koude rijwind, hierdoor koel je niet te veel af en omdat een windvest geen mouwen heeft kun je wel je warmte heel goed kwijt zodat je niet oververhit raakt.

Lang niet iedereen is op de hoogte van het bestaan van dit type kledingstuk en dat is eigenlijk heel gek omdat het een ideaal kledingstuk is voor ons nederlandse klimaat.

Toegegeven, midden in de winter zul je het misschien niet vaak dragen, maar de rest van het jaar kun je prima met je windvest voor de dag komen.
Met een windvest in je fietsgarderobe kun je in het voorjaar de periode waarin je dikke winterjas al te warm is, maar je gewone wielershirt nog te koud, prima overbruggen; combineer het windvest eerst met een wielershirt lange mouw en wanneer dat te warm wordt wissel je je shirt lange mouw om voor een wielershirt korte mouw. In het najaar, wanneer de dagen kouder worden, doe je dit in de omgekeerde volgorde.

Omdat een windvest geen mouwen heeft kan het vaak nog kleiner opgevouwen worden dan de gemiddelde windbreaker, zodat je een windvest eigenlijk altijd bij je kunt hebben. Vergeet dus ook op de wat langere zomeravondtochtjes je windvest niet. Omdat het lang licht is kun je lekker lang doorfietsen, maar het kan dan soms al wel wat fris worden; tijd voor je windvest!

Wat is de beste windbreaker of het beste windvest?

Windbreakers en windvesten heb je in zoveel verschillende variaties én prijsklassen dat het heel lastig is om dé beste windbreaker of hét beste windvest aan te wijzen.

We kunnen je wel helpen uit te vinden wat voor jou het beste artikel is.

Wanneer je het snel warm hebt op de fiets, dan is een windvest voor jou een goede keuze of eventueel een windbreaker met een achterkant van een niet-winddicht materiaal. Heb je het wat sneller koud, kies dan voor een windbreaker, met mouwen dus.

Ga ook voor jezelf na voor wat voor doel je je windbreaker of windvest wilt gebruiken. Zoek je iets wat je vooral voor nood wilt gebruiken, dan kun je eventueel volstaan met een wat lager geprijsd jack of vest. Deze zijn vaak gemaakt van een minder ademend materiaal en dus niet comfortabel om uren achtereen in te fietsen, maar goed genoeg om net even extra beschutting te bieden indien plotseling nodig.

Zoek je een windbreaker of vest om je tijdens lange trainingen te beschermen zonder dat je oververhit raakt, doe jezelf dan een plezier en kies een exemplaar van een goed ademend materiaal. In aanschaf is dat misschien iets duurder, maar de investering betaalt zich zeker terug; je zit met meer plezier op de fiets omdat je het niet te koud, maar ook niet te warm hebt.

Houdt ook rekening met wat je onder je windbreaker of windvest wilt dragen. Draag je het alleen met een shirt korte mouw, dan kun je voor een wat strakkere variant/ kleinere maat kiezen dan wanneer je er ook een dik shirt lange mouw onder wilt kunnen dragen.
Houd je van strak zittende wielerkleding maar wil je je windvest zowel met een shirt korte – als met een shirt lange mouw kunnen combineren, kies dan voor een windvest van een rekbaar materiaal, iets hoger geprijsd, maar het zit altijd perfect!

Omdat de meeste windbreakers en vesten niet van heel rekbaar materiaal zijn gemaakt is het voor dames het beste om te kiezen voor speciale damesmodellen. Deze zijn meer getailleerd en hebben aan de onderkant alleen siliconenstrips en geen elastiek. Een te strakke elastieken boord aan de onderkant van een fietsjack of fietsshirt zorgt er bij dames vaak voor dat het kledingstuk opkruipt en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt bij een windbreaker of windvest.

  Laden...