Maandag 14 nov. zijn al onze filialen gesloten vanaf 12.30u i.v.m personeelstrainingen.
Gratis verzending vanaf € 50,- (Fietsen verzenden vanaf € 39,95)
Tot 14 dagen ruilen en retourneren
Fiets inruil mogelijk
Vragen? Bel 050 - 3114780

Fietsmeting

Een goede fietsmeting en afstelling van je fiets naar jouw lichaam zorgt ervoor dat je het maximale uit je fietsplezier en fietsprestaties haalt. Bij Belga Fietsen bieden we twee populaire en kwalitatief goede metingen aan.
1. De Retül - Body Geometry Bike Fit is de meest uitgebreide en een dynamische meting op je eigen fiets.
2. De  Basic Bikefitting is een statische en minder uitgebreide meting. Beide metingen vinden plaats in onze winkel in Harkstede.

Ook leuk om te geven als kado. Bij een online bestelling of aankoop in de winkel ontvang je dan een voucher op naam die geldig is voor een Retül Bikefit in Harkstede.
  

1. Retül - Body Geometry Bike Fit fietsmeting

De Retül - Body Geometry Bike Fit (BG-Fit) is een zeer uitgebreide meting en zorgt ervoor dat je in een zo optimaal mogelijke houding op je eigen racefiets, mountainbike of tijdritfiets komt te zitten.
Wordt één met je fiets!

Retül Bikefitting


Retül BG Bikefit is een 3D-meetsysteem speciaal ontwikkeld voor positiemetingen bij fietsers. Dit stelt jouw in staat om op het gebied van kracht, uithoudingsvermogen en comfort het maximale eruit te halen. Het Retül systeem werkt op basis van infraroodmeting en met behulp van sensoren die op je worden geplakt terwijl je eigen fiets in een Tacx wordt gezet. Bij Belga Fietsen hebben we een speciaal ingericht Retül BG-Bikefit ruimte waar één van onze professioneel opgeleide Retül Bikefit specialisten Atze en Steven jouw fiets perfect aanpast aan jouw lichaam. Bel voor een afspraak 050-4040789 Belga Fietsen Harkstede.

Niet alleen voor de profs; wanneer een Retül BG-Bikefit?
- Omdat je een nieuwe fiets wilt kopen.
- Omdat je comfortabeler wilt fietsen.
- Als je het gevoel hebt dat je ongemakkelijk op je fiets zit.
- Als je dove voeten, een stijve nek, rug of schouders of bijvoorbeeld pijnlijke knieën krijgt tijdens het fietsen.
- Als je wedstrijden wilt winnen! Want als je harder gaat fietsen dan vermindert een juiste fietspositie de kans op blessures en verhoogt het je efficiëntie en kracht.

Kortom: dankzij een Retul Bikefit ga je sneller, verder, met meer comfort en veel minder kans op blessures! het heeft meerwaarde voor elke fietser; van recreant tot prof!

Wat houdt een Retül Bikefit in?
De sessie duurt ca. 2 uur en deze lange termijn investering kost € 199,- voor jaren fietsplezier.
Het wordt uitgevoerd op je eigen fiets met je eigen pedalen en schoenen.

In een aantal stappen naar jouw perfecte fietshouding

1. Pre-Fit Interview
Elke fit, of je nu een beginner of gevorderde bent, Atze of Steven begint met een kort interview over je rijstijl, je doelen, je ervaringen en andere informatie om zo  je wensen en behoeften goed te begrijpen.
BG Fit sap 1

2. Flexibiliteitstest / Fysiek onderzoek
Hier voert Atze of Steven in een aantal stappen een uitgebreid onderzoek uit voor een gedetailleerd plaatje van de stand van zaken wat betreft je flexibiliteit, je bouw, de verhoudingen en beperkingen van je lichaam. De structuur van je voet, de positie van je knie, de vorm van je ruggengraat en de draaiing van de heup worden gespiegeld aan de rest van je lijf.
BG Fit stap 2

3. 3D-Fietsanalyse: 
Zodra de sensoren op je lichaam zijn geplakt ga je fietsen op je eigen fiets. Tijdens ieder pedaalslag wordt door Retül data verzamelt van je huidige fietspositie en worden deze driedimensionale gegevens verwerkt.
BG Fit stap 3

4. Dé Fit
De Retül software verwerkt de real-time gegevens, die vervolgens door Atze of Steven worden gebruikt voor een optimale 'fit' door aanpassingen te doen aan je zadelhoogte, zadelstand, stuurhoogte, lengte van de stuurpen en positie van de voet. Maar ook door je heup, knie en voet in optimale lijn te plaatsen. Zo wordt de meest krachtige positie, een betere prestatie en een efficiënte uitgebalanceerde krachtoverbrenging bereikt.  

BG Fit stap 4

5. Vervolg en follow up
Na een paar weken neemt Atze of Steven contact met je op om te informeren hoe het gaat. Alle vragen, opmerkingen en eventuele zorgen zijn bespreekbaar!
BG Fit stap 5 

De Retül BG-Bikefit meting wordt alleen in de vestiging Harkstede uitgevoerd en je kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken: 050-4040789.

Zit beter - Ga sneller - Meer comfort - Minder blessures

2. Basic Bikefitting fietsmeting

De statische basic fietsmeting van Bikefitting is een relatief snelle en eenvoudige manier die ervoor zorgt dat je fiets goed wordt afgesteld naar aanleiding van je lichaamslengte en de lengte van je armen en benen. Bij Belga Fietsen Harkstede zijn meerdere specialisten aanwezig die een Basic Bikefitting fietsmeting bij je kunnen uitvoeren. 


Wanneer een Basic Bikefitting fietsmeting?
- Omdat je een nieuwe fiets wilt kopen.
- Omdat je comfortabeler wilt fietsen.
- Als je twijfelt of je huidige fiets qua maat wel goed bij je past.
- Als je het gevoel hebt dat je ongemakkelijk op je fiets zit.
- Als je dove voeten, een stijve nek, rug of schouders krijgt tijdens het fietsen.

Wat houdt een Basic Bikefitting statische fietsmeting in?
De meetsessie duurt ca. 20 minuten en deze investering kost € 37,50
Het kan uitgevoerd worden zonder je fiets.

In 2 stappen naar een betere afstelling van je fiets

1. Meting
Met behulp van het meetsysteem meten we de belangrijkste lichaamsmaten zoals: lichaamslengte, romplengte, schouderbreedte, binnen beenlengte, armlengte en voetlengte.
Verder is het belangrijk om te weten in wat voor houding je wenst te fietsen. Comfortabel, sportief of competitief. Daarnaast meten we tevens je zitbotbreedte ten behoeve van de juiste zadelbreedte.
Bikefitting fietsmeting lichaam

Bikefitting fietsmeting voeten


2. Meetgegevens interpreteren en controleren
Op basis van het meetrapport controleren we de afstelling van je huidige fiets. Hierbij wordt gekeken naar zadelhoogte, zadelstand, stuurbreedte en de afstand tussen het zadel en stuur. Indien nodig verstellen we de zadelhoogte of zadelstand.
Als er meerdere aanpassingen aan de fiets nodig zijn wordt met je overlegd wat hiervan de impact en de extra investering is.
Bikefitting meetresultaat


De Basic Bikefitting fietsmeting hoeft niet op afspraak, maar het is wel verstandig om van tevoren even te bellen of er een Basic Bikefitting-specialist aanwezig is.

Belga Fietsen Harkstede: 050-4040789

  Laden...