Gratis verzending vanaf € 50,- (Fietsen verzenden € 29,95)
Tot 14 dagen ruilen en retourneren
Fiets inruil mogelijk
Vragen? Bel 050 - 3114780

Fietsmeting

Een goede fietsmeting en afstelling van je fiets naar jouw lichaam zorgt ervoor dat je het maximale uit je fietsplezier en fietsprestaties haalt. Bij Belga Fietsen bieden we twee populaire en kwalitatief goede metingen aan.
De Body Geometry Fit is de meest uitgebreide en een dynamische meting deze verrichten we altijd in Harkstede. De Bikefitting is een statische en minder uitgebreide meting en doen we in zowel Groningen als Harkstede. 

Body Geometry Fit fietsmeting

De Body Geometry Fit (BG-Fit) is een zeer uitgebreide meting en zorgt ervoor dat je in een zo optimaal mogelijke houding op je eigen racefiets, mountainbike of tijdritfiets komt te zitten.
Wordt één met je fiets!

Body Geometry Fit


Het BG-Fit systeem is een door videoanalyse ondersteunde dynamische meet -en afstelmethode die jouw in staat stelt om op het gebied van kracht, uithoudingsvermogen en comfort het maximale eruit te halen. Bij Belga Fietsen hebben we een speciaal ingericht BG-Fit ruimte waar onze professioneel opgeleide BG-Fit specialist Atze Dijkhuis jouw fiets perfect aanpast aan jouw lichaam. Bel voor een afspraak 050-4040789 Belga Fietsen Harkstede.
.
Wanneer een BG-Fit?
- Omdat je een nieuwe fiets wilt kopen.
- Omdat je comfortabeler wilt fietsen.
- Als je het gevoel hebt dat je ongemakkelijk op je fiets zit.
- Als je dove voeten, een stijve nek, rug of schouders of bijvoorbeeld pijnlijke knieën krijgt tijdens het fietsen.
- Als je wedstrijden wilt winnen! Want als je harder gaat fietsen dan vermindert een juiste fietspositie de kans op blessures en verhoogt het je efficiëntie en kracht.

Kortom: dankzij een BG-Fit ga je sneller, verder, met meer comfort en veel minder kans op blessures!


Wat houdt een BG-Fit in?
De sessie duurt ca. 2,5 uur en deze lange termijn investering kost € 169,-
Het wordt uitgevoerd op je eigen fiets met je eigen pedalen en schoenen.

In 5 stappen naar jouw perfecte Fit

1. Pre-Fit Interview
Elke fit, of je nu een beginner of gevorderde bent, Atze begint met een kort interview over je rijstijl, je doelen, je ervaringen en andere informatie om zo  je wensen en behoeften goed te begrijpen.
BG Fit sap 1

2. Flexibiliteitstest / Fysiek onderzoek
Hier voert Atze in 18 stappen een uitgebreid onderzoek uit voor een gedetailleerd plaatje van de stand van zaken wat betreft je flexibiliteit, je bouw en de verhoudingen van je lichaam. De structuur van je voet, de positie van je knie, de vorm van je ruggengraat en de draaiing van de heup worden gespiegeld aan de rest van je lijf.
BG Fit stap 2

3. Fietsanalyse: zijaanzicht en vooraanzicht
Je huidige positie op je fiets wordt, terwijl je fietst, nauwkeurig door Atze geanalyseerd. Er wordt met behulp van camera’s gekeken naar het zijaanzicht en vooraanzicht van je houding en beweging op de fiets om de perfecte positie wat betreft kracht en comfort te vinden. Ook wordt je schoen-, pedalen- en zadelstand geanalyseerd. De gehele analyse leidt tot inzicht over hoe je positie en uitrusting geoptimaliseerd kunnen worden.
BG Fit stap 3

4. Dé Fit
In 15 stappen personaliseert Atze jouw positie op de fiets en selecteert hij de juiste uitrusting. Dit doet hij o.a. door aanpassingen aan je zadelhoogte, zadelstand, stuurhoogte, lengte van de stuurpen en positie van de voet. Maar ook door je heup, knie en voet in optimale lijn te plaatsen. Zo wordt de meest krachtige positie, een betere prestatie en een efficiënte uitgebalanceerde krachtoverbrenging bereikt. 
BG Fit stap 4

5. Vervolg en follow up
Na een paar weken neemt Atze contact met je op om te informeren hoe het gaat. Alle vragen, opmerkingen en eventuele zorgen zijn bespreekbaar!
BG Fit stap 5 

De BG-Fit meting wordt alleen in de vestiging Harkstede uitgevoerd en je kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken: 050-4040789.

Zit beter - Ga sneller - Meer comfort - Minder blessures

 

Bikefitting fietsmeting

De statische fietsmeting van Bikefitting is een relatief snelle en eenvoudige manier die ervoor zorgt dat je fiets goed wordt afgesteld naar aanleiding van je lichaamslengte en de lengte van je armen en benen. Bij Belga Fietsen zijn zowel in de vestiging Sontplein Groningen als in Harkstede één of meerdere specialisten aanwezig die een Bikefitting fietsmeting bij je kunnen uitvoeren. 


Wanneer een Bikefitting fietsmeting?
- Omdat je een nieuwe fiets wilt kopen.
- Omdat je comfortabeler wilt fietsen.
- Als je twijfelt of je huidige fiets qua maat wel goed bij je past.
- Als je het gevoel hebt dat je ongemakkelijk op je fiets zit.
- Als je dove voeten, een stijve nek, rug of schouders krijgt tijdens het fietsen.

Wat houdt een Bikefitting statische fietsmeting in?
De meetsessie duurt ca. 20 minuten en deze investering kost € 37,50
Het kan uitgevoerd worden zonder je fiets.

In 2 stappen naar een betere afstelling van je fiets

1. Meting
Met behulp van het meetsysteem meten we de belangrijkste lichaamsmaten zoals: lichaamslengte, romplengte, schouderbreedte, binnen beenlengte, armlengte en voetlengte.
Verder is het belangrijk om te weten in wat voor houding je wenst te fietsen. Comfortabel, sportief of competitief. Daarnaast meten we tevens je zitbotbreedte ten behoeve van de juiste zadelbreedte.
Bikefitting fietsmeting lichaam

Bikefitting fietsmeting voeten


2. Meetgegevens interpreteren en controleren
Op basis van het meetrapport controleren we de afstelling van je huidige fiets. Hierbij wordt gekeken naar zadelhoogte, zadelstand, stuurbreedte en de afstand tussen het zadel en stuur. Indien nodig verstellen we de zadelhoogte of zadelstand.
Als er meerdere aanpassingen aan de fiets nodig zijn wordt met je overlegd wat hiervan de impact en de extra investering is.
Bikefitting meetresultaat


De Bikefitting fietsmeting hoeft niet op afspraak, maar het is wel verstandig om van tevoren even te bellen of er een Bikefitting-specialist aanwezig is.
Belga Fietsen Sontplein: 050-3114780
Belga Fietsen Harkstede: 050-4040789

  Laden...